הקינוח המנצח!

עוגת מוס אוראו

מאת: איילת טימסית

המצרכים:

לבסיס-
80 גרם חמאה
16 עוגיות אוראו
למוס אוראו 200 גרם שוקולד לבן .
400 מל שמנת מתוקה
5 כפות סוכר ,
6 גרם ג'לטין,
30 מל מים,
6 עוגיות אוראו .

למוס שוקולד מריר-
150 גרם שוקולד מריר ,
250 מל שמנת מתוקה,
3 כפות סוכר,
6 גרם ג'לטין,
30 מל מים,

לציפוי-
150 מל שמנת מתוקה ,
3 כפות אבקת סוכר .
אבקת קקאו לקישוט.

אופן הכנה:

הכנת הבסיס -
טוחנים את העוגיות למרקם חולי, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד, משטחים בתבנית עגולה קוטר 18, מכניסים למקפיא לחצי שעה .

הכנת מוס אוריאו-
גורסים עוגיות אוריאו ושמים בצד, מערבבים גלטין ומים ושמים בצד ,
שוברים את השוקולד הלבן בקערה .
מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 200 מ"ל ו-200 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.
- שופכים על השוקולד הלבן, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.
– ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.
- את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.

- לאחר שהגנאש שוקולד לבן התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת ועוגיות האוראו.
- מוציאים את התבנית, משטחים את המוס אוראו ומעבירים למקפיא לכשעה עד להתייצבות.

להכנת המוס שוקולד מריר:
- חוזרים על אותן הפעולות כמו במוס האוראו:
- מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.
- שוברים את השוקולד בקערה גדולה.
- מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 125 מ"ל ו-125 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.
- שופכים על השוקולד המריר, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.
– ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.
- את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.
- לאחר שהגנאש שוקולד מריר התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, משטחים את המוס מעל מוס האוראו ומעבירים למקפיא ללילה.

להכנת הציפוי:
- במיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים את הקצפת מעל.
- מעטרים עם אבקת קקאו מעל. או עוגיות אוריאו קטנות לקישוט

הפעילות בתוקף בין התאריכים:

3.6.25 – 20.5.25  |  כב' אייר ועד ז' סיוון תשפ"ה

בכפוף לתקנון לתנאי הפעילות. ט.ל.ח

סגור נגישות

מלאי פרטים ומתכון אוראו מנצח
ואולי תזכי בסדנת קולינריה עם אושרית אברג'ל!

מלאי פרטים ומתכון אוראו מנצח
ואולי תזכי בסדנת קולינריה
עם אושרית אברג'ל!

הקינוח המנצח שלך: