הקינוח המנצח!

Group 28 (2)

הקינוח
המנצח!

Group 28 (2)
פחזניות אוראו
סימה נמנוב

המצרכים:

לקראמבל:
• 90 גרם חמאה רכה
• 1/3 כוס (67 גרם) סוכר חום בהיר
• 1/2 כוס פחות 1 כף (65 גרם) קמח
• 3 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
• קורט מלח

לבצק הרבוך:
• 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
• 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
• 100 גרם חמאה
• 1 כוס (140 גרם) קמח
• 1 כף (12 גרם) סוכר
• 1/4 כפית מלח
• 4 ביצים

לקרם אוראו:
• 10 עוגיות אראו מרוסקות
• 340 גרם גבינת שמנת
• 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
• 3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
• 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

מכינים את הקראמבל:
• בקערה מקרימים את החמאה הרכה עם הסוכר
• מוסיפים קמח, אבקת קקאו, מלח ומערבבים עד לאיחוד
• מניחים את את הבצק בין שתי ניירות אפיה ומרדדים לעובי של כ2 מ"מ
• מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הפחזניות

מכינים את בצק הרבוך:
• מחממים תנור ל200 מעלות
• בסיר קטן מניחים מים, חלב, חמאה, סוכר, מלח ומביאים לרתיחה
• כאשר התערובת רותחת מורידים מהאש
• מוסיפים קמח ומערבבים עד שנוצר בצק
• מחזירים את הסיר לאש ומערבבים על גבי להבה בינונית- נמוכה במשך כ1-2 דקות
• מורידים מהאש ונותנים להתקרר מעט
• מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים עד לאיחוד מלא לפני הוספת הביצה הבאה
• את השלב הזה רצוי לעשות במיקסר עם וו גיטרה. מערבבים עד שנוצר בצק חלק ואיחד
• מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים על גבי תבנית אפיה מרודפת בנייר אפיה
• הבצק צריך להיות בקוטר של כ3 ס"מ. ומשאירים מרווח של כ4-5 ס"מ בין הפחזניות

• מוציאים את בצק הקראמבל מהמקפיא וקורצים עיגולים מעט יותר קטנים מקוטר הפחזניות (כ2.5 ס"מ)
• מניחים את העיגולים על גבי הבצק
• אופים במשך 20-25 דקות
• מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור ונותנים להתקרר במשך כ10 דקות
• מוציאים ונונתים להתקרר על גבי רשת צינון באופן מלא

מכינים את קרם האוראו:
• בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה
• מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל
• מקציפים עד לקבלת קרם יציב
• מקפלים פנימה את עוגיות האוראו המרוסקות. מעבירים לשק זילוף

שתי דרכים למילוי הפחזניות:
• חותכים את הפחזניות לחצי וממלאים
• עושים חור בתחתית וממלאים
בתיאבון!

אהבתם? שתפו את המתכון

Created by

סגור נגישות