הקינוח המנצח!

Group-16

הקינוח
המנצח!

Group-16
עוגת מוס אוראו
איילת טימסית

המצרכים:

לבסיס-
80 גרם חמאה
16 עוגיות אוראו
למוס אוראו 200 גרם שוקולד לבן .
400 מל שמנת מתוקה
5 כפות סוכר ,
6 גרם ג'לטין,
30 מל מים,
6 עוגיות אוראו .

למוס שוקולד מריר-
150 גרם שוקולד מריר ,
250 מל שמנת מתוקה,
3 כפות סוכר,
6 גרם ג'לטין,
30 מל מים,

לציפוי-
150 מל שמנת מתוקה ,
3 כפות אבקת סוכר .
אבקת קקאו לקישוט.

אופן הכנה:

הכנת הבסיס -
טוחנים את העוגיות למרקם חולי, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד, משטחים בתבנית עגולה קוטר 18, מכניסים למקפיא לחצי שעה .

הכנת מוס אוריאו-
גורסים עוגיות אוריאו ושמים בצד, מערבבים גלטין ומים ושמים בצד ,
שוברים את השוקולד הלבן בקערה .
מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 200 מ"ל ו-200 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.
- שופכים על השוקולד הלבן, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.
– ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.
- את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.

- לאחר שהגנאש שוקולד לבן התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת ועוגיות האוראו.
- מוציאים את התבנית, משטחים את המוס אוראו ומעבירים למקפיא לכשעה עד להתייצבות.

להכנת המוס שוקולד מריר:
- חוזרים על אותן הפעולות כמו במוס האוראו:
- מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.
- שוברים את השוקולד בקערה גדולה.
- מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 125 מ"ל ו-125 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.
- שופכים על השוקולד המריר, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.
– ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.
- את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.
- לאחר שהגנאש שוקולד מריר התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, משטחים את המוס מעל מוס האוראו ומעבירים למקפיא ללילה.

להכנת הציפוי:
- במיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים את הקצפת מעל.
- מעטרים עם אבקת קקאו מעל. או עוגיות אוריאו קטנות לקישוט

אהבתם? שתפו את המתכון

Created by

סגור נגישות